Skiva sidfläsket i 1/2 till 1 cm tjocka skivor.
Bao med sidfläsk
Fluffiga ångkokta buns fyllda med krispiga grönsaker och BBQ-stekt sidfläsk – oväntat enkelt och supergott!
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
Lohmanders BBQ Original
2 dl
2 dl
Lime
1 st
1 st
Koriander
1 kruka
1 kruka
Morötter
2 st
2 st
Vårlök
3 st
3 st
Gurka
0,3 st
0,3 st
Bao bröd
10 st
10 st
TIPS: Byt ut sidfläsket mot svamp om du vill ha vego!
Gör såhär
1.
2.
Stek på medelvärme i lite olja tills de är krispiga.
3.
Tillsätt barbequesåsen när de är klara och rör om, låt koka ihop något.
4.
Skiva morot tunt, tunt i stavar på mandolin eller med skalare.
5.
Hacka gurka och skiva vårlök.
6.
Dela limen i klyftor och dela koriandern.
7.
Ånga baos i en ångkorg.
8.
Servera barbequefläsket med baos, morot, lime, koriander och vårlök.
Klart!
BBQ