Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Chicken-Parmesan Sandwich med Bea Vitlök

Den här kyckling- och parmesanmackan är en brunchmacka som heter duga. Prova själv eller bjud gästerna för garanterad succé!

30 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Bearnaise Vitlök
1 burk
1 burk
Kycklinglårfilé
500 gram
500 gram
Riven parmesan
2 msk
2 msk
Ägg
2 st
2 st
Mjöl
2 dl
2 dl
Skalade körsbärstomater i tomatjuice
1 burk
1 burk
Ättika
0,5 dl
0,5 dl
Socker
1 dl
1 dl
Mozzarella
2 paket
2 paket
Olja att steka i
1-2 msk
1-2 msk
Ruccola
0,5 påse
0,5 påse
Mjuk baguette
Tillräckligt till 4 mackor á 15cm
Tillräckligt till 4 mackor á 15cm

TIPS: Även Bearnaise Original eller Vitlök passar utmärkt som smaksättning till den här brunchmackan!

Gör så här

1.

Häll av 1,5 dl av tomatjuicen från körsbärstomaterna ner i en kastrull. Blanda ner socker och ättika och värm tills det löst sig. Mosa tomaterna lätt i burken. Häll tillbaka lagen över tomaterna i burken och låt svalna helt.

2.

Häll upp 3 msk Lohmanders Bearnaise Vitlök, parmesan, ägg och mjöl i varsin skål för att panera. Vänd kycklingen i Bearnaisen och sedan i parmesan. Vänd den sedan i ägget och slutligen mjölet.

3.

Salta kycklingen och stek på medelhög värme i rikligt med olja i en stekpanna. Vänd efter 4-5 minuter och stek på andra sidan. Låt rinna av på hushållspapper.

4.

Dela brödet på mitten och bre ett lager med Lohmanders Bearnaise Vitlök på båda sidorna. Lägg kycklingen i botten och täck sen med ett lager mozzarellaskivor. Kör in i ugnen på grill i 2-3 minuter så att osten smälter.

5.

Lägg på fyra picklade tomater och en näve ruccola. Lägg på locket och tryck till mackan rejält.

Klart!