Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Dragonstekt kyckling med ugnsbakad sötpotatis och bea

Bjud familjen på en riktig pang-middag! Den dragonstekta kycklingen gifter sig perfekt med den ugnsbakade sötpotatisen, perfekt kokad haricotsverts och Lohmanders populära bearnasiesås.

80 min
1
2
3
4
5
2 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Bearnaisesås
1 flaska
1 flaska
Kycklingfilé
500 gram
500 gram
Små sötpotatisar
4 st
4 st
Haricotsverts
200 gram
200 gram
Smör
2 msk
2 msk
Färsk dragon
1 msk
1 msk
Persilja
1 par kvistar, hackad
1 par kvistar, hackad
Flingsalt och svartpeppar
1 nypa
1 nypa

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg i sötpotatisen med skalet på i en ugnsfast form och tillaga i knappt en timme.

2.

Stek kycklingfilén i smör med lite färsk dragon, salt och peppar tills den fått färg och låt den sedan gå klart i ugnen ca 10 min till 72 grader. Låt ligga några minuter när den är klar och skiva sedan upp den i tunna skivor.

3.

Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i haricots verts och låt koka i ett par minuter, de får inte bli för mjuka.

4.

När sötpotatisen är klar, ta ut och riv av översta delen av skalet.

5.

Servera sötpotatisen, kycklingen och haricotsverts med såsen ringlad över och lite hackad persilja.

Klart!