Förvärm ugnen till 175 grader.
Fläskfilé med rostade rotfrukter och bearnaise
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
Lohmanders Varm Bearnaise
Fläskfilé
1 st
1 st
Salt
0,5 tsk
0,5 tsk
Olja
2 msk
2 msk
Flytande honung
1 msk
1 msk
Balsamvinäger
2 msk
2 msk
Pressad eller riven vitlök
1 klyfta
1 klyfta
Torkad rosmarin
2 msk
2 msk
Ljus soja
1,5 msk
1,5 msk
Svartpeppar
1 tsk
1 tsk
Sötpotatis
2 stora
2 stora
Palsternacka
2 st
2 st
Olivolja
Salt och peppar
Färsk sallad
Gör så här
1.
2.
Blanda ihop olja, salt, honung, balsamvinäger, vitlök, rosmarin, soja och svartpeppar och lägg i en plastpåse med köttet. Låt marinera i minst 1 timme men helst 2 timmar.
3.
Värm olja i en panna och bryn fläskfilen på högsta värme. Vänd den så att den bryns runt hela.
4.
Lägg filén i en ugnsform och stek klart i ugnen i ca 30 minuter eller tills den når ca 65°c.
5.
Skär ner sötpotatis och palsternacka och rör ihop med olivolja, salt och peppar. Grädda i ugnen samtidigt som fläskfilén lagas.
6.
Låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie i 10 minuter.
7.
Värm bearnaisen i en kastrull och släng ihop en enkel sallad.
8.
Servera!
Klart!
PROVA OCKSÅ