Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Fläskfilé med rostade rotfrukter och bearnaise

120 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Varm Bearnaise
Fläskfilé
1 st
1 st
Salt
0,5 tsk
0,5 tsk
Olja
2 msk
2 msk
Flytande honung
1 msk
1 msk
Balsamvinäger
2 msk
2 msk
Pressad eller riven vitlök
1 klyfta
1 klyfta
Torkad rosmarin
2 msk
2 msk
Ljus soja
1,5 msk
1,5 msk
Svartpeppar
1 tsk
1 tsk
Sötpotatis
2 stora
2 stora
Palsternacka
2 st
2 st
Olivolja
Salt och peppar
Färsk sallad

Gör så här

1.

Förvärm ugnen till 175 grader.

2.

Blanda ihop olja, salt, honung, balsamvinäger, vitlök, rosmarin, soja och svartpeppar och lägg i en plastpåse med köttet. Låt marinera i minst 1 timme men helst 2 timmar.

3.

Värm olja i en panna och bryn fläskfilen på högsta värme. Vänd den så att den bryns runt hela.

4.

Lägg filén i en ugnsform och stek klart i ugnen i ca 30 minuter eller tills den når ca 65°c.

5.

Skär ner sötpotatis och palsternacka och rör ihop med olivolja, salt och peppar. Grädda i ugnen samtidigt som fläskfilén lagas.

6.

Låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie i 10 minuter.

7.

Värm bearnaisen i en kastrull och släng ihop en enkel sallad.

8.

Servera!

Klart!

PROVA OCKSÅ

Chiliglaserad fläskytterfilé