Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Frasiga tacos med Lohmanders Pesto & CitronFrasiga tacos med Lohmanders Pesto & Citron

Frasig fish taco med aioli, lime & chipotle-sås

Servera frasiga fisch tacos till nästa taco-fredag – det blir garanterat en succé!

30 min
1
2
3
4
5
2 röster
4 portioner
Frasiga tacos med Lohmanders Pesto & CitronFrasiga tacos med Lohmanders Pesto & Citron

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Aioli Lime & Chipotle-sås
1 flaska
1 flaska
Torsk
500 gram
500 gram
Ägg
2 st
2 st
Panko, att vända fisken i
1-2 dl
1-2 dl
Små tortillabröd, gör själv eller köp färdiga
8 st
8 st
Röd spetskål
50 gram
50 gram
Mango
1 st
1 st
Silverlök
1 st
1 st
Avokado
2 st
2 st
Jalapeno
2 st
2 st
Lime
2 st
2 st
Koriander
1 kruka
1 kruka
Salt
1 nypa
1 nypa
Olja att fritera/steka i
Ett par dl
Ett par dl

TIPS: Vanlig aioli passar också utmärkt till dessa tacos!

Gör så här

1.

Tärna avokado och mango, strimla spetskålen tunt och skär jalapeno och silverlök i tunna ringar. Lägg åt sidan.

2.

Ta fram två skålar. Knäck äggen i den ena, tillsätt lite salt och vispa runt med en gaffel tills det blandat sig. Lägg panko i den andra skålen.

3.

Dela fisken i mindre bitar, 3-4 cm. Doppa fisken i äggsmeten och vänd sedan i panko.

4.

Hetta upp olja i fritös eller ordentligt med olja i en stekpanna med högre kant till 160 grader. Fritera/stek fisken i några minuter tills den blivit gyllene. Vänd ett par gånger under tiden så den får färg runt om.

5.

Montera tacon på tortillabrödet med pankofriterad torsk, avocado, mango, silverlök, jalapeno och spetskål. Toppa med såsen, koriander och pressad lime.

Klart!

STEG-FÖR-STEG

Så lyckas du med fish tacos