Tärna avokado och mango, strimla spetskålen tunt och skär jalapeno och silverlök i tunna ringar. Lägg åt sidan.
Frasig fish taco med aioli, lime & chipotle-sås
Servera frasiga fisch tacos till nästa taco-fredag – det blir garanterat en succé!
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
TIPS: Vanlig aioli passar också utmärkt till dessa tacos!
Gör så här
Ta fram två skålar. Knäck äggen i den ena, tillsätt lite salt och vispa runt med en gaffel tills det blandat sig. Lägg panko i den andra skålen.
Dela fisken i mindre bitar, 3-4 cm. Doppa fisken i äggsmeten och vänd sedan i panko.
Hetta upp olja i fritös eller ordentligt med olja i en stekpanna med högre kant till 160 grader. Fritera/stek fisken i några minuter tills den blivit gyllene. Vänd ett par gånger under tiden så den får färg runt om.
Montera tacon på tortillabrödet med pankofriterad torsk, avocado, mango, silverlök, jalapeno och spetskål. Toppa med såsen, koriander och pressad lime.