Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Friterad kyckling med mango och syrlig rödkålssallad

Denna himmelska kombination måste provas: krispig friterad kyckling ihop med syrlig rödkålssallad och Lohmanders rökiga BBQ-bea!

60 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Bea BBQ
1 burk
1 burk
Kycklinginnanlår
600 gram
600 gram
Vitlöksklyftor
2 st
2 st
Citron
1 st
1 st
Paprikapulver
1 msk
1 msk
Chilipulver
½ tsk
½ tsk
Filmjölk
1½ dl
1½ dl
Ägg
2 st
2 st
Salt
2 tsk
2 tsk
Panko ströbröd
3 dl
3 dl
Vanligt ströbröd
2 dl
2 dl
Neutral olja
Några dl
Några dl
Mango
1 st
1 st
Rödkål
150 gram
150 gram
Lime
1 st
1 st
Flingsalt
1 nypa
1 nypa

Gör så här

1.

Dela kycklingen i mindre bitar. Tvätta citronen och riv skalet.

2.

Blanda vitlök, citronskal, paprikapulver, chilipulver, filmjölk och ägg till en jämn smet. Vänd runt kycklingen i smeten och låt den stå och dra i minst 30 min, gärna en timme.

3.

Blanda panko och ströbröd. Panera kycklingen i blandningen.

4.

Hetta upp oljan till 160°C och fritera kycklingbitarna i ca 4–5 min tills de är krispiga.

5.

Strimla rödkålen och hacka koriandern. Pressa över lime och smaka av med flingsalt.

6.

Skala och dela mangon i mindre bitar.

7.

Servera den friterade kycklingen tillsammans med rödkålssalladen, mango och Lohmanders Bearnaise BBQ.

Klart!