Dela kycklingen i mindre bitar. Tvätta citronen och riv skalet.
Friterad kyckling med mango och syrlig rödkålssallad
Denna himmelska kombination måste provas: krispig friterad kyckling ihop med syrlig rödkålssallad och Lohmanders rökiga BBQ-bea!
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
Gör så här
Blanda vitlök, citronskal, paprikapulver, chilipulver, filmjölk och ägg till en jämn smet. Vänd runt kycklingen i smeten och låt den stå och dra i minst 30 min, gärna en timme.
Blanda panko och ströbröd. Panera kycklingen i blandningen.
Hetta upp oljan till 160°C och fritera kycklingbitarna i ca 4–5 min tills de är krispiga.
Strimla rödkålen och hacka koriandern. Pressa över lime och smaka av med flingsalt.
Skala och dela mangon i mindre bitar.
Servera den friterade kycklingen tillsammans med rödkålssalladen, mango och Lohmanders Bearnaise BBQ.