Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Grillad entrecote med sparris, tomatsallad & potatis i folieknyte

Det är sommarkväll, stämningen är pirrig och vännerna är inbjudna till grillfest på takterrassen. Vad passar då bättre än en klassisk grillad entrecote med goda tillbehör och bearnaisesåser?

45 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Bearnaisesås BBQ
1 ask
1 ask
Lohmanders Bearnaisesås Original
1 ask
1 ask
Entrecôte eller annan god köttbit
800 g
800 g
Grön sparris
1 knippa
1 knippa
Potatisar
8 st
8 st
Vitlöksklyftor
4 st
4 st
Smör
100 g
100 g
salt och peppar
1 nypa
1 nypa
Tomater
3 st
3 st
Silverlök
1 st
1 st
Olivolja
1 msk
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
1 tsk
Honung
1 tsk
1 tsk
Basilika
8 blad
8 blad

Gör så här

1.

Tänd grillen och vänta på perfekt glöd!

2.

Koka potatisen i ca 7 minuter, eller till strax innan den är klar. Lägg kokad potatis, salt och peppar, hackad vitlök och en klick smör (25g per paket) i folie och gör ett paket av det.

3.

Hacka tomater och skiva löken tunt. Rör ihop dressingen genom att blanda olivolja, dijonsenap, vitvinsvinäger, honung, basilika samt salt och peppar. Häll denna över tomaten och löken så att det får dra till sig.

4.

Salta köttet och lägg på grillen. Om du använder entrecôte bör innertemperaturen vara ca 54-55 grader när du tar av det från grillen. Låt vila medan du gör klart allt annat.

5.

Lägg på folieknytet med potatis, grilla i ungefär 10 minuter. Ta bort den nedre delen av sparrisen, massera in olja och salt i sparrisen, grilla den sedan i ungefär 5 minuter.

6.

Skär upp köttet och servera allt tillsammans med Lohmanders olika bearnaisesåser.

Klart!