Tänd grillen och vänta på perfekt glöd!
Grillad entrecote med sparris, tomatsallad & potatis i folieknyte
Det är sommarkväll, stämningen är pirrig och vännerna är inbjudna till grillfest på takterrassen. Vad passar då bättre än en klassisk grillad entrecote med goda tillbehör och bearnaisesåser?
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
Gör så här
Koka potatisen i ca 7 minuter, eller till strax innan den är klar. Lägg kokad potatis, salt och peppar, hackad vitlök och en klick smör (25g per paket) i folie och gör ett paket av det.
Hacka tomater och skiva löken tunt. Rör ihop dressingen genom att blanda olivolja, dijonsenap, vitvinsvinäger, honung, basilika samt salt och peppar. Häll denna över tomaten och löken så att det får dra till sig.
Salta köttet och lägg på grillen. Om du använder entrecôte bör innertemperaturen vara ca 54-55 grader när du tar av det från grillen. Låt vila medan du gör klart allt annat.
Lägg på folieknytet med potatis, grilla i ungefär 10 minuter. Ta bort den nedre delen av sparrisen, massera in olja och salt i sparrisen, grilla den sedan i ungefär 5 minuter.
Skär upp köttet och servera allt tillsammans med Lohmanders olika bearnaisesåser.