Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Grillad hjärtsallad med Ramslöksbearnaise, chèvre och pistagenötter

Grillad hjärtsallad med ramslöksbearnaise, chèvre och pistagenötter är en smakrik upplevelse där den rökiga smaken från den grillade salladen möter den krämiga ramslöksbearnaisen, som ger en subtil ton av vitlök och en frisk örtighet. Den lena chèvren och de krispiga pistagenötterna adderar både textur och smak, vilket gör rätten både fyllig och fräsch. Passar perfekt att servera till grillat kött, kyckling eller fisk.

5 – 10 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 2 – 4 portioner (huvudrätt eller side-salad)

Hjärtsallad
2 st
2 st
Färsk chèvre
100 g
100 g
Hackade pistagenötter
½ dl
½ dl
Olivolja
1 msk
1 msk
flingsalt och nymalen svartpeppar
Ramslöksbearnaise till servering
1
1

Gör så här

1.

Dela hjärtsalladerna på längden. Pensla den skurna sidan med lite olja. Lägg dem på ett galler över en het glöd. Grilla i några sekunder tills de får grillränder.

2.

Lägg upp salladen på ett fat. Smula osten och strö över salladen tillsammans med pistagenötterna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Servera med ramslöksbearnaisen.

Klart!