Blanda alla ingredienser till rubben och täck hela laxbiten med den.
Grillad laxsida med rotsaker
En god och välbalanserad middag för såväl tillfällen där du vill ha lite extra vardagslyx, eller helg! Laxen smaksätts med en smakrik rub och toppas med Lohmanders goda Dill & Citron-sås.
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
TIPS: Att grilla torsk eller annan fisk går minst lika bra!
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Lägg allt i en ugnssäker form tillsammans med timjankvistarna, olivolja, salt och peppar. Blanda ordentligt. Rosta i mitten av ugnen ca 35 min. Rör om ett par gånger under tiden. Sänk värmen till 150°C efter 20 min.
Stek laxen i en stekpanna med mycket smör tills den fått färg. Lägg över laxen i en ugnsform. Låt den stekas klart i ugnen tillsammans med grönsakerna. Innertemperaturen ska vara 50°C, det tar ca 15 min.
Servera laxen med rotsakerna, Lohmanders Dill & Citron och hackad dill.