Sätt ugnen på 225°C.
Grillad torskrygg med sparris, bondbönor & krossad potatis
Möt vår- och sommarsäsongen med fräsch och härlig mat. Den här torskryggen med goda tillbehör ger extra guldkant till vardagen och fungerar både som bjudrätt eller vardagsrätt. Torskryggen kan med fördel grillas för en extra somrig känsla.
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
Gör så här
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund.
Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dem med hjälp av baksidan på en slev så att de krossas lätt. Ringla över olja och strö på flingsalt.
Finhacka persiljan och strö den och parmesanen över potatisen. Ställ in potatisen i ugnen och gratinera tills den är krispig, ca 25 min.
Skär sugarsnapsen i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten ca 3 min.
Stek (eller grilla) torsken och sparrisen i ordentligt med smör tills de fått en fin yta. Salta och peppra.
Servera torsken med sparris, sugarsnaps, krossad potatis och Lohmanders Aioli.