Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Grillad torskrygg med sparris, bondbönor & krossad potatis

Möt vår- och sommarsäsongen med fräsch och härlig mat. Den här torskryggen med goda tillbehör ger extra guldkant till vardagen och fungerar både som bjudrätt eller vardagsrätt. Torskryggen kan med fördel grillas för en extra somrig känsla.

40 min
1
2
3
4
5
3 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Aioli
1 burk
1 burk
Färsk torskrygg
600 gram
600 gram
Små potatisar
1 kg
1 kg
Finriven parmesan
50 gram
50 gram
Sparris
1 knippe
1 knippe
Sugarsnaps
250 gram
250 gram
Persilja
½ kruka
½ kruka
Smör
1 msk
1 msk
Svartpeppar
2 krm
2 krm
Flingsalt
1 nypa
1 nypa
Olja
1-2 msk
1-2 msk

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 225°C.

2.

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund.

3.

Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dem med hjälp av baksidan på en slev så att de krossas lätt. Ringla över olja och strö på flingsalt.

4.

Finhacka persiljan och strö den och parmesanen över potatisen. Ställ in potatisen i ugnen och gratinera tills den är krispig, ca 25 min.

5.

Skär sugarsnapsen i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten ca 3 min.

6.

Stek (eller grilla) torsken och sparrisen i ordentligt med smör tills de fått en fin yta. Salta och peppra.

7.

Servera torsken med sparris, sugarsnaps, krossad potatis och Lohmanders Aioli.

Klart!