Gör kimchiröran först: Hacka kimchi grovt och riv osten fint, blanda med Lohmanders Bearnaise. Låt stå och dra en stund.
Hamburgare med rotfruktssallad och kimchi- & bea-röra
Smarriga och rejäla burgare som får en twist av den ostiga kimchi-bea-röran. Servera med en himmelskt god potatis- och rotfruktssallad med rädisor, oliver och Tzatzikidressing.
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
TIPS: Blanda olika rotfrukter som rotselleri, kålrot, palsternacka, persiljerot, morötter, rödbetor!
Gör så här
Förvärm ugnen för rotfrukterna till 180 grader
Skala och förbered rotfrukterna: Skär de långa rotfrukterna i skivor på snedden och de runda i grova bitar.
Blanda rotsakerna med olivolja.
För över rotfrukterna till en ugnsfast form och rosta i ugnen i cirka 30 minuter, tills de är gyllene och mjuka. Alternativt kan de tillagas i en airfryer vid 180°C i cirka 20 minuter.
Under tiden rotfrukterna tillagas, tvätta och skär rädisorna i mindre bitar. Töm oliverna och smula ner fetaosten.
Låt de rostade rotfrukterna och potatisen svalna något innan du blandar dem med rädisor, oliver, fetaost och Lohmanders Tzatzikidressing. Smaka av med salt och peppar efter behov
Skiva upp sallad och valfri lök till dina burgare.
Grilla eller stek dina hamburgare och värm dina bröd. Toppa burgaren med kimchiröran och lägg på sallad och lök efter smak.