Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Krispiga broccolisnacks med aioli

Oemotståndliga broccolisnacks som paneras i panko och parmesan. Ljuvligt frasiga att dippa i Lohmanders Aioli!

30 min
1
2
3
4
5
5 röster
2 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 2 portioner

Lohmanders Aioli
1 ask
1 ask
Broccoli
250 g
250 g
Vetemjöl
1 dl
1 dl
Salt
0,5 tsk
0,5 tsk
Vitlökspulver
0,5 tsk
0,5 tsk
Paprikapulver
1 tsk
1 tsk
Ägg
2 st
2 st
Panko
2
2
Riven parmesan
1 dl
1 dl
Rapsolja
3 msk
3 msk

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 225°C.

2.

Skär broccolin i små buketter. Blanda vetemjöl, salt, vitlökspulver och paprika i en skål.

3.

Vispa ägg i en annan skål. Blanda panko och parmesan i en annan skål. Vänd broccolibuketterna först i mjöl, sedan ägg och sist i panko.

4.

Lägg på en bakpappersklädd plåt och ringla över olja. Tillaga i mitten av ugnen tills gyllene, cirka 10–15 minuter. Ät direkt och dippa i Lohmanders Aioli Original.

Klart!

STEG-FÖR-STEG

SÅ FRITERAR DU BROCCOLI