Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Kycklingnuggets med Bearnaise Hot Chili

Severa frasiga kycklingnuggets – ät som de är eller servera i ett tortillabröd med grönsaker och sås!

40 min
1
2
3
4
5
1 röst
2 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Bearnaise Hot Chili
3 msk
3 msk
Kycklingfärs
250 gram
250 gram
Stort ägg (eller 2 små)
1 st
1 st
Curry
1 tsk
1 tsk
Fivespice
1 tsk
1 tsk
Chiliflakes
0,5 tsk
0,5 tsk
Salt
1 tsk
1 tsk
Ströbröd
0,5 dl
0,5 dl
Rapsolja
2 msk
2 msk

TIPS: Att dippa i bearnaise vitlök, bbq, eller original går minst lika bra!

Gör så här

1.

Blanda alla ingredienser utom rapsoljan och koriandern i en bunke till en tjock smet. Ställ i frysen i 20 minuter.

2.

Forma små nuggets med hjälp av en vanlig sked och lägg på en oljad plåt eller fat. Stek i rapsolja och vänd då och då för att få färg runt om. Se till att de är helt genomstekta.

3.

Servera som nuggets med Lohmanders Hot Chili som dip eller lägg i pita- eller tortillabröd tillsammans med fräscha grönsaker, koriander och sås som topping.

Klart!