Sätt ugnen på 225 grader.
Panerad fisk med klyftpotatis, ärtor & remouladsås
En vardagsklassiker som i hemmagjord form känns extra lyxig. Här med pankopanering och goda tillbehör vår klassiska Remouladsås.
Ingredienser
Receptet gäller för 2 portioner
Gör så här
Klyfta potatisen och lägg i en ugnssäker form, häll på en gnutta olivolja, salt och peppar. Sätt in potatisen i ugnen i ca 40 min.
Häll upp mjöl och panko på två olika tallrikar. Vispa upp ägget i en separat skål. Torka av fisken och lägg den först i mjölet, sedan i ägget och till sist i pankon.
Koka de frysta ärtorna i 1-2 minuter och häll sedan av vattnet och rör ner en gnutta smör.
Värm upp en stekpanna och häll i rapsoljan. När rapsoljan är varm lägger du ner fisken i pannan och steker till en innertemperatur om 52 grader, ca 2-3 min på varje sida.
Servera med Lohmanders Remouladsås och toppa med lite persilja.