Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Panerad fisk med klyftpotatis, ärtor & remouladsås

En vardagsklassiker som i hemmagjord form känns extra lyxig. Här med pankopanering och goda tillbehör vår klassiska Remouladsås.

50 min
1
2
3
4
5
1 röst
2 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 2 portioner

Lohmanders Remouladsås
1 burk
1 burk
Torskryggfilè
2 st
2 st
Panko
3 dl
3 dl
Vetemjöl
2 dl
2 dl
Ägg
1 st
1 st
Rapsolja
2 msk
2 msk
Potatis
6 st
6 st
Frysta ärtor
2 dl
2 dl
Smör
1 msk
1 msk
Olivolja
En skvätt
En skvätt
Salt & Peppar
1 krm
1 krm
Persilja
1 liten knippa
1 liten knippa

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 225 grader.

2.

Klyfta potatisen och lägg i en ugnssäker form, häll på en gnutta olivolja, salt och peppar. Sätt in potatisen i ugnen i ca 40 min.

3.

Häll upp mjöl och panko på två olika tallrikar. Vispa upp ägget i en separat skål. Torka av fisken och lägg den först i mjölet, sedan i ägget och till sist i pankon.

4.

Koka de frysta ärtorna i 1-2 minuter och häll sedan av vattnet och rör ner en gnutta smör.

5.

Värm upp en stekpanna och häll i rapsoljan. När rapsoljan är varm lägger du ner fisken i pannan och steker till en innertemperatur om 52 grader, ca 2-3 min på varje sida.

6.

Servera med Lohmanders Remouladsås och toppa med lite persilja.

Klart!

STEG-FÖR-STEG

Så här enkelt panerar du fisk