Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Pinsa med labneh, lammfärs och picklad rödlök

PINSA! Ett smarrigt tilltugg eller kvällens huvudperson – denna underbara pinsa med lammfärs kan avnjutas på många olika sätt. Helt klart är att den smakar som allra bäst i goda vänners sällskap!

30 min
1
2
3
4
5
4 röster
2 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 2 portioner

Lohmanders Tzatsikidressing
1 flaska
1 flaska
Pinsabotten
1 st
1 st
Labneh
200 g
200 g
Riven parmesan
1 dl
1 dl
Lammfärs
250 gram
250 gram
Vitlöksklyfta, finhackad
1 st
1 st
Mynta, finhackad
0,5 dl
0,5 dl
Salt
1 nypa
1 nypa
Picklad rödlök
50 gram
50 gram
Färsk mynta
Ett par blad
Ett par blad

Gör så här

1.

Värm ugnen till 250 grader. Låt plåten stå med i ugnen och bli varm.

2.

Stek lammfärs i olja på medelhög temperatur tills den blir krispig. Sänk värmen och låt vitlöken gå med i nån minut. Vänd i hackad mynta och smaka av med salt. Ta av från plattan.

3.

Blanda labneh och parmesan. Smaka av med salt. Bred på pinsan. Grädda i ugnen direkt på plåten i cirka fem minuter.

4.

Toppa pinsan med lammfärsen, picklad rödlök och färska myntablad. Klicka över Lohmanders Tzatzikidressing. Skär i mindre bitar och servera direkt.

Klart!