Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Pulled pork med barbequesås

Supersmarrig långkokat pulled pork serverad med hemgjorda nachochips, inlagd rödlök och chiliheta edamamebönor.

180 min
1
2
3
4
5
2 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Barbeque Original
1,5 dl
1,5 dl
Fläskkarré
800 gram
800 gram
Spiskummin, malen
1 msk
1 msk
Rökt paprikapulver
0,5 msk
0,5 msk
Socker
1 msk
1 msk
Chiliflakes
0,5 tsk
0,5 tsk
Salt
2 tsk
2 tsk
Röd chili
1 st
1 st
Ljust öl
33 cl
33 cl
Rödlök
2 st
2 st
Babyspenat
60 gram
60 gram
Edamamebönor
300 gram
300 gram
Majskorn
200 gram
200 gram
Chiliflakes
1 nypa
1 nypa
Mjuka tortillas
1 paket
1 paket
Frityrolja
Några dl
Några dl

TIPS: Lohmanders Aioli lime & chipotle passar utmärkt som topping till denna rätt!

Gör så här

1.

Dela fläskkarrén i större bitar och stek tills de är gyllene. Hacka chilin.

2.

Lägg köttet i en gryta tillsammans med ölen, Lohmanders Barbequesås, den röda chilin och de torra kryddorna. Ställ in grytan med lock i ugnen på 175 grader i ca 3 timmar. När köttet är klart ska det gå att dra isäg enkelt, nästan så det faller sönder.

3.

Rör ihop majs, 1 msk olja, 1-2 tsk chiliflakes och lite flingsalt på en plåt. När det är ca 30 min kvar på köttet, ställer man in plåten med majs och rostar den.

4.

Gör semihemgjorda nachostrips genom att köpa färdiga mjuka tortillas. Dela bröden i långa strips och fritera på 180 grader i ett par minuter. Antingen i fritös eller i en vid kastrull. Superenkelt och jättegott.

5.

Skala och skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, vinäger och socker och dra av plattan. Lägg i löken och låt dra minst 15 min.

6.

Koka upp vatten och låt edamamebönorna koka snabbt ett par minuter. Strö på chiliflakes och flingsalt.

7.

Servera pulled pork ihop med stripsen, babyspenat, picklad rödlök, edamame och rostad majs. Ringla gärna över lite extra barbecuesås.

Klart!

STEG-FÖR-STEG

SÅ TILLAGAR DU PULLED PORK HEMMA