Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Råraka med kallrökt lax, grön sparris & topping

Rårakor är en helt perfekt förrätt eller lunch som inte bara känns lyxig – den är samtidigt förvånansvärt enkel att göra och du kan variera toppings i all oändlighet. Smaka denna klassiker med kallrökt lax, vårprimörer, Dill & Citron-sås, ärtskott & citron!

20 min
1
2
3
4
5
3 röster
2 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 2 portioner

Lohmanders Dill & Citron
1 ask
1 ask
Potatisar
2 st stora
2 st stora
Ägg
1 st
1 st
Smör till stekning
1 msk
1 msk
Salt och peppar
1 nypa
1 nypa
Kallrökt lax
4 skivor
4 skivor
Grön sparris
6 st
6 st
Färska ärtskott
1 knippe
1 knippe
Citron
2 klyftor
2 klyftor

Gör så här

1.

Skala och riv potatisen grovt. Blanda med ägg, salt och peppar. Rulla till två bollar.

2.

Smält smöret i en stekpanna. Lägg i bollarna när smöret är brynt, platta ut dem och låt dem steka tills de är gyllene och lite frasiga i kanten. Vänd och stek andra sidan.

3.

Lägg på tallrikar och toppa med rökt lax, en rejäl klick Lohmanders Dill & Citron sås, lättkokt sparris, färska ärtskott och pressa över lite citron. Smaka av med en nypa flingsalt och nymald svartpeppar.

Klart!

STEG-FÖR-STEG

Så här enkelt gör du rårakan