Skala och riv potatisen grovt. Blanda med ägg, salt och peppar. Rulla till två bollar.
Råraka med kallrökt lax, grön sparris & topping
Rårakor är en helt perfekt förrätt eller lunch som inte bara känns lyxig – den är samtidigt förvånansvärt enkel att göra och du kan variera toppings i all oändlighet. Smaka denna klassiker med kallrökt lax, vårprimörer, Dill & Citron-sås, ärtskott & citron!
Ingredienser
Receptet gäller för 2 portioner
Lohmanders Dill & Citron
1 ask
1 ask
Potatisar
2 st stora
2 st stora
Ägg
1 st
1 st
Smör till stekning
1 msk
1 msk
Salt och peppar
1 nypa
1 nypa
Kallrökt lax
4 skivor
4 skivor
Grön sparris
6 st
6 st
Färska ärtskott
1 knippe
1 knippe
Citron
2 klyftor
2 klyftor
Gör så här
1.
2.
Smält smöret i en stekpanna. Lägg i bollarna när smöret är brynt, platta ut dem och låt dem steka tills de är gyllene och lite frasiga i kanten. Vänd och stek andra sidan.
3.
Lägg på tallrikar och toppa med rökt lax, en rejäl klick Lohmanders Dill & Citron sås, lättkokt sparris, färska ärtskott och pressa över lite citron. Smaka av med en nypa flingsalt och nymald svartpeppar.
Klart!
STEG-FÖR-STEG