Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Sallad med varmrökt lax, färskpotatis, kronärtkockshjärtan och citronvinaigrette

Sallad med varmrökt lax, färskpotatis och kronärtskockshjärtan får sin perfekta balans genom den friska citronvinaigretten, som är hjärtat i rätten. Den syrliga och fräscha citronvinaigretten ger en lätt och uppfriskande smak som lyfter samt binder samman salladens alla ingredienser.

1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Citronvinägrett
1
1
Varmrökt lax
500 g
500 g
Färskpotatis
600 g
600 g
Kronärtkockshjärtan 1 burk
ca 425 g
ca 425 g
Matolja
ca 2 tsk
ca 2 tsk
Blandsallad
ca 120 g
ca 120 g
Rädisor
12 skivade
12 skivade
Dill till garnering
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1.

Koka färskpotatisen i saltat vatten tills de är klara. Häll av vattnet och låt svalna. Skär potatisen i halvor.

2.

Under tiden, halvera kronärtskockshjärtana och blanda med lite olja. Grilla snabbt över en het glöd tills de får fina grillränder (ett tips är att först trä upp dem på grillspett). Låt svalna.

3.

Dela laxen i mindre bitar.

4.

Lägg sallad, potatis, kronärtskockshjärtan och rädisor i en stor bunke. Ringla över lite Citronvinaigrette och blanda allt ordentligt. Varva sallad och lax på ett stort fat. Ringla över lite mer vinaigrette. Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Garnera med färsk dill.

Klart!