Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Smashed cheeseburgare

Frasig smashburger med karamelliserad silverlök, smält ost och Lohmanders Hamburgerdressing. Njut som det är, eller servera med majskolv eller pommes!

60 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Hamburgerdressing
1 flaska
1 flaska
Nötfärs
500 gram
500 gram
Briochebröd
4 st
4 st
Hamburgerost
4 skivor
4 skivor
Silverlök
1 st
1 st
Förkokta majskolvar
2 st
2 st
Saltgurka
4 st
4 st
Flingsalt och svartpeppar
1 nypa
1 nypa
Socker
2 tsk
2 tsk
Smör/rapsolja att steka i
2 msk
2 msk

TIPS: Gott även med BBQ-sås

Gör såhär

1.

Sätt ugnen på 200 grader.

2.

Dela majskolvarna och pensla med lite olja.

3.

Lägg i en ugnsfast form och låt gå i ugnen i ca 20-25 min tills de blivit krispiga.

4.

Dela och stek bröden i smör tills gyllene.

5.

Forma 4 st bollar av köttfärsen, lägg i het panna med smör/rapsolja och tryck ut med stekspade eller smashjärn. Salta och peppra. Vänd när den blivit frasig, lägg sedan på osten och låt smälta.

6.

Skiva silverlöken och stek i smör och socker tills den karamelliseras. Den ska vara ordentligt mjuk.

7.

Montera burgaren. Bröd, hamburgerdressing, kött, ost och lök och servera med de grillade majskolvarna och saltgurka.

Klart!

TIPS!

Servera med frasiga cheddarsticks