Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Smashed potatoes med parmesan och persilja

Smashed potatoes är ett supergott tillbehör till kött och grillade grönsaker. Tillsammans med bea är det en given rätt på varje buffébord!

40 min
1
2
3
4
5
2 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Bearnaisesås
1 flaska
1 flaska
Delikatesspotatis eller annan liten sort
500 gram
500 gram
Smör
50 gram
50 gram
Parmesan
50 gram
50 gram
Panko
1-2 dl
1-2 dl
Persilja
1 kruka
1 kruka
Flingsalt
1 nypa
1 nypa

TIPS: Även Lohmanders Bearnaise Chili passar utmärkt som topping.

Gör så här

1.

Koka potatisen i ca 15 min tills den nästan är klar. Den ska fortfarande vara lite hård i mitten. Häll av vattnet och häll över potatisen på en ugnsplåt.

2.

Ta ut smöret så det blir rumsvarmt. Finriv parmesan och hacka persilja. Klicka på det rumsvarma smöret, riven parmesan och sist panko.

3.

Sätt in i i ugnen och kör ca 15 min tills potatisen är gyllene och krispig.

4.

Ta ut ur ugnen och toppa med hackad persilja, sås och flingsalt.

Klart!