Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Stekt macka med mozzarella, semitorkade tomater & prosciutto

Här har du en perfekt, snabblagad lunch när du vill ha något lite lyxigare. Avnjuts med fördel på balkongen i vårsolen!

120 min
1
2
3
4
5
1 röst
2 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 2 portioner

Lohmanders Pesto & Citron
1 flaska
1 flaska
Surdegsbröd
2 skivor
2 skivor
Smör
1 msk
1 msk
Prosciutto
2-4 skivor
2-4 skivor
Mozzarella
1 paket
1 paket
Cocktailtomater
0,5 ask
0,5 ask
Olivolja
1 msk
1 msk
Salt
1 nypa
1 nypa

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 100 grader.

2.

Dela tomaterna i halvor och lägg med snittytan uppåt på en bakplåtspapperklädd plåt, ringla olivolja och salt över och sätt in i ugnen i ungefär 2-3 h. Om man inte orkar med det här steget (som går att förbereda) går det fint att använda färdigköpta soltorkade tomater eller färska tomater.

3.

Skär upp två brödskivor och häll på generöst med Lohmanders Pesto & Citron, toppa med prosciutto, mozzarella och tomaterna. Lägg den andra brödskivan ovanpå.

4.

Smält smör i en stekpanna och lägg ner mackan, stek tills ena sidan är gyllene, vänd så på mackan och stek andra sidan. Om man vill att osten skall smälta mer kan man lägga på ett lock medan den andra sidan steks.

5.

Skär upp och servera!

Klart!

STEG-FÖR-STEG

SÅ HÄR GÖR DU SMARRIGA MACKAN