Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Toast skagen

En snabbare, enklare, godare toast skagen går knappt att få ihop! Här med Lohmanders Dill & Citron som bas.

20 min
1
2
3
4
5
2 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Dill & Citron
1 burk
1 burk
Räkor
500 gram
500 gram
Dill
1 knippe
1 knippe
Gräslök
1 knippe
1 knippe
Citron
0,5 st
0,5 st
Svartpeppar
1 krm
1 krm
Surdegsbröd
4 skivor
4 skivor
Smör
2 msk
2 msk

Gör så här

1.

Skala och hacka räkorna.

2.

Tvätta citronen, riv lite av skalet och skär resten i klyftor.

3.

Tillsätt räkorna och det rivna citronskalet i Lohmanders Dill & Citron.

4.

Stek brödet i smör på medelhög värme tills det är gyllene.

5.

Toppa brödet med röran, hackad dill och gräslök samt lite mald svartpeppar.

6.

Servera med en klyfta citron att pressa över.

Klart!

STEG-FÖR-STEG

Så här gör du snabbaste toast skagen