Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Tonfisktataki med edamamesallad

En riktigt lyxig rätt som går oväntat snabbt att tillaga!

30 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Aioli, Lime & Chipotle
1 burk
1 burk
Tonfiskfilé
600 gram
600 gram
Edamamebönor
3 dl
3 dl
Morot
1 st
1 st
Ruccola
50 gram
50 gram
Koriander
1 kruka
1 kruka
Röd chili
1 st
1 st
Sesamfrön
4 msk
4 msk
Olivolja
1 msk
1 msk
Lime
1 st
1 st
Soja
2 msk
2 msk

Gör så här

1.

Hacka koriander och dela limen.

2.

Rosta sesamfröna i en torr panna på medelhög värme.

3.

Skär tunna stavar av morot och ringar av chilin.

4.

Gnid in tonfisken i olivolja, krydda med salt och peppar.

5.

Hetta upp en stekpanna eller grillpanna och halstra tonfisken hastigt runt om så den får en fin stekyta. Den ska fortfarande vara rå inuti.

6.

Skär tonfisken i centimetertjocka skivor och servera tillsammans med grönsakerna.

7.

Pressa lime och soja över alltsammans och toppa med sesamfrö, koriander och Lohmanders Aioli, Lime & Chipotle-sås.

Klart!