Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Ugnsrostat kycklingbröst med klyftpotatis och bearnaise

50 min
1
2
3
4
5
2 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Varm Bearnaise
Haricot verts
UGNSROSTAD KYCKLING
Kycklingbröstfiléer
500 gram
500 gram
Vitlöksklyftor
2 st
2 st
Smör
20 gram
20 gram
Torkad timjan
1 tsk
1 tsk
Peppar
0,5 tsk
0,5 tsk
KLYFTPOTATIS
Potatis
900 gram
900 gram
Olivolja
Salt och peppar

Gör så här

1.

Värm ugnen till 125°c

2.

Värm smör i en stekpanna. Pressa eller riv vitlöken och stek tills den mjuknar.

3.

Tillsätt kycklingfiléerna och bryn på båda sidor i ca 2-3 minuter eller tills de får en gyllenbrun färg. Krydda med salt, peppar och timjan.

4.

Skär ner potatisen och rör ihop med olivolja, salt och peppar.

5.

Lägg kycklingen över i en ugnsform och grädda i ca 30 minuter eller tills temperaturen har blivit 65°c.

6.

Rosta potatisen samtidigt.

7.

Ta kycklingen ut och låt vila i 10 minuter.

8.

Om potatisen behöver mer tid är det perfekt att skruva upp värmen till 200°c och låta dom lagas klart medans kycklingen får vila.

9.

Snabbkoka haricot verts och värm bearnaisen i en kastrull.

10.

Servera!

Klart!

LAGA OCKSÅ:

Renfilé med hasselbackspotatis