Värm ugnen till 125°c
Ugnsrostat kycklingbröst med klyftpotatis och bearnaise
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
Lohmanders Varm Bearnaise
Haricot verts
UGNSROSTAD KYCKLING
Kycklingbröstfiléer
500 gram
500 gram
Vitlöksklyftor
2 st
2 st
Smör
20 gram
20 gram
Torkad timjan
1 tsk
1 tsk
Peppar
0,5 tsk
0,5 tsk
KLYFTPOTATIS
Potatis
900 gram
900 gram
Olivolja
Salt och peppar
Gör så här
1.
2.
Värm smör i en stekpanna. Pressa eller riv vitlöken och stek tills den mjuknar.
3.
Tillsätt kycklingfiléerna och bryn på båda sidor i ca 2-3 minuter eller tills de får en gyllenbrun färg. Krydda med salt, peppar och timjan.
4.
Skär ner potatisen och rör ihop med olivolja, salt och peppar.
5.
Lägg kycklingen över i en ugnsform och grädda i ca 30 minuter eller tills temperaturen har blivit 65°c.
6.
Rosta potatisen samtidigt.
7.
Ta kycklingen ut och låt vila i 10 minuter.
8.
Om potatisen behöver mer tid är det perfekt att skruva upp värmen till 200°c och låta dom lagas klart medans kycklingen får vila.
9.
Snabbkoka haricot verts och värm bearnaisen i en kastrull.
10.
Servera!
Klart!
LAGA OCKSÅ: